Onze school

Auris Fortaal  is een school voor leerlingen van  4 t/m 12 jaar. Wij verzorgen onderwijs aan leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of een stoornis in het autismespectrum die specifiek leidt tot een communicatieve beperking (ASS). Ook verzorgen wij onderwijs aan leerlingen met een auditieve beperking. Dit zijn slechthorende leerlingen (SH), slechthorende leerlingen met een verstandelijke beperking (SH-MG) en dove leerlingen (D).

De leerlingen met een auditieve beperking krijgen van groep 1 t/m 4 tweetalig onderwijs aangeboden.  Dat wil zeggen dat zowel het Nederlands als de Nederlandse Gebarentaal aangeboden wordt aan de leerlingen. Na groep 4 bekijken we samen met ouders welk onderwijs het beste is. Regulier onderwijs, een combinatiegroep met leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis of een school waar tweetalig onderwijs geboden wordt in groep 5 t/m 8. Leerlingen met een intensief cluster 2 arrangement zijn welkom op onze school.

Binnen Auris Fortaal staat de leerling centraal. Wij zien de leerling als een uniek en sociaal mens, met eigen karaktereigenschappen, kwaliteiten, mogelijkheden, problemen en beperkingen. Het lesaanbod stemmen wij af op de behoefte van de leerling. Taal en taalverwerving staan centraal in alle lessen. Wij bieden een veilig leerklimaat, waarin de leerling niet bang is om fouten te maken.

Auris Fortaal is ontstaan vanuit de Auris Bertha Muller School en Auris Taalkring. Onze eerdere samenwerking heeft sinds 1 augustus 2015 geleid tot Auris Fortaal. Een nieuwe naam voor twee bekende scholen.

Wilt u meer weten over onze werkwijze, onze afspraken en regels, praktische informatie of de medezeggenschap? Klik dan op één van deze onderwerpen in het menu links op deze pagina.