Auris Fortaal Aurislogo

Deel dit artikel


Groep 7 en 8, van de Agavedreef, naar het universiteitsmuseum

Vandaag (vrijdag 9 oktober) zijn wij met groep 7 en 8 naar het universiteitsmuseum, in de binnenstad van Utrecht, geweest.

Vandaag (vrijdag 9 oktober) zijn wij met groep 7 en 8 naar het universiteitsmuseum, in de binnenstad van Utrecht, geweest. Eerst hebben we verschillende skeletten gezien. 1 skelet had een hele grote schedel. Hij of zij had een waterhoofd.  Ook hebben we een baby gezien op sterk water. Deze baby was al overleden in de buik van de moeder. De baby had geen hersenen en kon daarom niet leven.  In deze ruimte hebben we ook een oogbal op sterk water gezien. Helaas hebben we geen herenen gezien op sterk water, hier zijn we wel nieuwsgierig naar.
Toen zijn we naar de skeletten toren gegaan. Hier hebben we verschillende dieren skeletten gezien. Er waren onder andere een slang, een zwaan met een luchtpijp, het schouderblad van een potvis. Een potvis kan wel 30 meter lang worden. We konden ons bijna niet voorstellen hoe lang dat was. Na de skeletten toren zijn we naar het jeugdlab gegaan. Daar konden we proefjes doen met de zintuigen. We hebben vijf zintuigen, namelijk: zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Hier hebben we ook kort proefjes mee gedaan.
Na het jeugdlab zijn we naar het rariteitenkabinet geweest. Hier was het skelet van een nijlpaard. De tong van dit nijlpaard lag in een badkuip. Er was ook een skelet van een dinosaurus, maar hier is niets over verteld.  
Na het museum zijn we naar de botanische tuin van het museum geweest. Hier hebben we lekker een boterham gegeten en rond gelopen. Toen zijn we door het centrum terug gelopen naar de bus. We vonden het een super leuke dag!