Special Heroes

Special Heroes werkt eraan om leerlingen in het speciaal onderwijs te laten ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. Meer dan 129 van de 345 scholen doen mee, en het aantal groeit! En dat is hard nodig. Van de ruim 55.000 leerlingen die het speciaal onderwijs volgen, voldoet slechts 27 procent aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen: 1 uur per dag sporten/bewegen. Sportparticipatie van leerlingen in het speciaal onderwijs is dan ook één van de speerpunten in het beleid van het Ministerie van VWS.

Special Heroes werkt eraan om leerlingen in het speciaal onderwijs te laten ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. Het geeft kracht en maakt trots!

Special Heroes is een landelijk sportstimuleringsprogramma. Een initiatief van Landelijke Vereniging Cluster 3 (LVC3), Gehandicaptensport Nederland en NOC*NSF. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van VWS, Menzis en VSBfonds.

Meer informatie over special Heroes is terug te vinden op internetsite www.specialheroes.nl

Ook onze school maakt gebruik van de diensten van Special Heroes. Dit jaar hebben we de volgende clinics afgesproken.

• Voor de leerlingen van locatie Agevedreef van de bovenbouw de clinics skaten, floorbal en basketbal.
  • Voor de leerlingen van locatie Santa Cruzdreef de clinics voetbal, basketbal en ropeskipping.