Skaten met SIVZ bij Auris Fortaal

Schaats en Inline-skate Vereniging Zeist verzorgde op dinsdag 27 oktober de afsluitende skateclinic voor leerlingen van Auris  Fortaal, locatie Agavedreef. De leerlingen van groep 6, 7 en 8 volgden, in het kader van Special Heroes, binnenschools drie lessen skaten onder begeleiding van vier SIVZ trainers.

SIVZ
Coördinator jeugd Wil Brakkee vertelt: “Wij vinden het als vereniging erg belangrijk dat iedereen op zijn of haar eigen manier een sport kan beoefenen. Voor leerlingen uit het speciaal onderwijs is het niet altijd vanzelfsprekend dat zij een plekje bij een vereniging vinden. Via clinics voor Special Heroes kunnen wij ook deze leerlingen in contact laten komen met onze mooie sport.” SIVZ heeft binnen haar aanbod onder andere aangepast schaatsen en skaten, bedoeld voor kinderen uit de hele regio die net iets meer aandacht en begeleiding nodig hebben. In de winterperiode wordt, in samenwerking met een aantal andere jeugdschaatsverenigingen, om de week op zaterdagmiddag voor kinderen met een licht verstandelijke beperking en/ of ontwikkelingsstoornis of visuele beperking, schaatsen aangeboden op de Vechtsebanen in Utrecht.

Sportstimulering speciaal onderwijs
Special Heroes is een landelijk sportstimuleringsprogramma om leerlingen binnen het speciaal onderwijs te laten zien en ervaren hoe leuk sport en bewegen kan zijn. Het project is een initiatief van de PO-raad, Stichting Onbeperkt Sportief en NOC*NSF met als doel de jeugdsport van leerlingen in het speciaal onderwijs een impuls te geven. Het programma wordt uitgevoerd in samenwerking met scholen, lokale sportaanbieders en Special Heroes. Auris Fortaal locatie Agavedreef is net als Auris Fortaal locatie Santa Cruzdreef , het Auris College, Kentalis Het Rotsoord SO en Kentalis het Rotsoord VSO een Special Heroes cluster 2 school in stad Utrecht.